Svijet Udarno Vijesti

Chavez putem Twittera poručio da će preživjeti

Predsjednik Venecuele Hugo Chavez poslao je poruku sa Kube u kojoj je rekao da se uspješno oporavlja poslije nove operacije na kancerom zahvaćenom dijelu tijela.

Chavez je preko društvene mreže Twitter poručio zvaničnicima i pristalicama da će “preživjeti i pobijediti” poslije hirurške intervencije na Kubi. Za sada nema zvanične potvrde o tome da li je uklonjeni dio tkiva iz karlice bio kancerogen.
“Naprijed sa agrarnom revolucijom! Preživjećemo i pobijedit ćemo!”, poručio je predsjednik Venecuele, koji namjerava da se sredinom oktobra kandiduje za novi mandat. Kubanski mediji juče su objavili prve fotografije Chaveza od kada je podvrgnut novoj operaciji. On se na snimcima smije i hoda bez bilo kakve pomoći.

Kubanske vlasti navode da su fotografije napravljene u bolnici u Havani, gdje je obavljena operacija. Chavez je u telefonskom pozivu venecuelanskoj televiziji rekao da njegov oporavak teče dobro, ali nije precizirao kada se vraća kući.

Predsjednik Venecuele imao je prošle godine na Kubi operaciju i četiri runde hemoterapije zbog kancera veličine teniske loptice, koji mu je uklonjen.

Srna/Informer.ba