Politika Vijesti

CIK: Sankcije za pet članova biračkih odbora

Sankcije izrečene Marinku Lakiću, Vedranu Vasiljeviću, Slavki Kordiću, Mariju Arar i Ivani Tusun

Centralna izborna komisija BiH je, nakon provedenog postupka utvrđivanja odgovornosti, donijela odluke o sankcioniranju pet članova biračkih odbora angažiranim na biračkim mjestima u osnovnim izbornim jedinicama Banja Luka, Čapljina i Centar Sarajevo u vrijeme održavanja Općih izbora 2010. godine.

Zbog počinjenih nepravilnosti, sankcija zabrane angažiranja u organima nadležnim za provedbu izbora na period od četiri godine izrečena je Marinku Lakiću, Vedranu Vasiljeviću, Slavki Kordiću, Mariju Arar i Ivani Tusun.

Izrečene su i novčane kazne, osim za Ivanu Tusun, i to Slavki Kordiću 500 KM, Marinku Lakiću 400 KM, Vedranu Vasiljeviću 200 KM i Mariju Arar 200 KM, sapćeno je iz Ureda za informiranje CIK-a BiH.

Također, CIK je danas donio odluku o zaključivanju i potvrdi broja upisanih birača u Centralni birački spisak za prijevremene izbore za načelnika Opštine Travnik koji će se održati u nedjelju, 7. augusta, prema kojoj je ukupno upisano 44.336 birača (43.979 redovnih, 97 za glasanje u odsustvu i 260 birača za glasanje izvan BiH).

Fena/Informer.ba