Svijet Udarno Vijesti

Članovi albanske organizacije optuženi za trgovinu drogom

Savezni sud u Brocklinu obijelodanio je optužnicu protiv 37 članova organizacije etničkih Albanaca u SAD, Kanadi i Evropi zbog krijumčarenja i distribuiranja velikih količina narkotika iz Meksika i drugih zemalja u SAD.

Većina optuženih uhapšena je u srijeduedu u New Yorku , New Yersyu, Koloradu i Floridi.

Grupa, koju čini nekoliko međusobno povezanih albanskih porodica, organizovala je tokom prethodne decenije višemilionsku prodaju narkotika, preneo je AP

Četvorogodišnjom istragom utvrđeno je da je organizacija krijumčarila desetine hiljada kilograma marihuane u SAD iz Meksika i Kanade, krijući je u traktoriskim prikolicama kojima je prevožena legalna roba, navedeno je u sudskim dokumentima.

Droga je skirvana u skladištima u Brocklinu, Kvinsu  i Broxsu, a zatim distribuirana širom grada i prigradskih naselja.

Organizacija je krijumčarila i kokain, koji je krila u tajnim pregradama u limuzinama, koje su američki prodavci automobila isporučivali u Albaniju i druge evropske države.

Američke vlasti su saopštile da su velike količine marihuane i drugih narkotika distribuirane u američke države New  York, California, Georgia, Colorado i Floridu.

Jedan od vođa organizacije Arif “Medved” Kurti već služi kaznu u Albaniji zbog trgovine heroinom, ali je nastavio da izdaje naređenja iz zatvora, koristeći telefone prokrijumčarene u zatvor.

Pripadnici organizacije koristili su nasilje u cilju osvete, zastrašivanja ili eliminiacije svedoka i policijskih službenika.

 

Tanjug/Informer.ba