BiH Vijesti

Članovi Ferijalnog saveza RS-a otputovali u Izrael

U organizaciji Ferijalnog saveza Republike Srpske (RS), danas je 61 omladinski aktivista Saveza otputovao u Izrel, gdje će tokom sedmodnevnog boravka posjetiti najznačajnije političke, kulturne i obrazovne institucije te religijsko-istorijske znamenitosti.

Predsjednik Ferijalnost saveza Srpske Ljubiša Mićić izjavio je Srni da je cilj posjete unapređenje saradnje Izraela i Srpske, posebno u segmentu omladinskog organizovanja, kao i uspostavljanju kontakata institucija koje se bave mladima.

Osim toga, namjera nam je da povežemo omladinske i studentske organizacije Srpske i Izraela, s ciljem realizacije zajedničkih projekata u budućnosti“, kazao je Mićić.

On je naveo da je tokom posjete Izraelu u planu sastanak sa predstavnicima studenske unije Hebrejskog univerziteta iz Jerusalima, obilazak izraelskog parlamenta Kneseta, odlazak u Modin, grad partner Banjaluci, te posjeta Jerusalimskoj patrijaršiji i Predstavništvu Republike Srpske u Izraelu.

Tokom boravka u Izraelu predviđen je i sastanak sa ambasadorom Izraela za BiH Davidom Koenom“, dodao je Mićić.

On je naglasio da je posjeta Izraelu realizovana u partnerstvu sa tamošnjim Predstavništvom RS, a projekat je podržao i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, Vlada Srpske, grad Banjaluka i druge lokalne zajednice.

U Izrael putuje i ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Nada Tešanović.

 

Srna/Informer.ba