Region Udarno Vijesti

Članovi pokreta “Naši” i “Obraz” spriječeni da uđu u BiH

Policija u Srbiji spriječila je danas predstavnike pokreta “Naši” i “Obraz” da pređu u Republiku Srpsku i prisustvuju komemoraciji poginulim i ubijenim Srbima u Bratuncu, potvrdio je predsjednik Pokreta “NašiIvan Ivanović.

Ivanović je naveo da su policajci na graničnom prelazu u Loznici zaustavili automobil u kome su se nalazila četvorica članova Pokreta “Naši“, odveli ih u kućice i detaljno pretresli.

On je rekao Srni da ih je policija, nakon što je utvrdila da su njihova lična dokumenta i dokumentacija automobila ispravni, obavijestila da ih, ipak, ne mogu propustiti zbog naređenja iz Vlade Srbije kojim im se zabranjuje da napuste zemlju.

Ivanović je dodao da je od poznanika iz organizacije “Obraz” saznao da su i oni bili spriječeni da uđu u Republiku Srpsku, ali na graničnom prelazu kod Bratunca.

Napominjući da je Pokret “Naši” srpski patriotski pokret, koji nikada nije bio ni na jednoj listi za zabranu, Ivanović je ocijenio da je zabranom njemu i njegovim kolegama da pređu granični prelaz prekršen Ustav Srbije i najavio prijavu protiv policajaca zbog kršenja osnovnih ljudskih prava.

Ivanović je naveo da je među članovima Pokreta “Naši” bio i Branko Sekulić, čiji je rođak jedan od žrtava sahranjenih na groblju u Bratuncu.

Na Vojničkom groblju u Bratuncu danas će, u organizaciji Pododbora Vlade Republike Srpske za njegovanje tradicija oslobodilačkih ratova, biti odat pomen i služen parastos za 3 267 poginulih srpskih civila i vojnika iz srednjeg Podrinja i Birča u posljednjem ratu u BiH.

 

Srna/Informer.ba