BiH Udarno Vijesti

Čolak sutra donosi odluku o izručenju Paravinje Hrvatskoj

Ministar pravosuđa Bosne i Hercegovine Bariša Čolak sutra će odobriti privremeno izručenje Dragana Paravinje Hrvatskoj kako bi se rasvijetlile okolnosti nestanka Antonije Bilić iz Drniša, potvrdio je izvor iz tog ministarstva.

Ministar Čolak će potpisati suglasnost za privremeno izručenje Paravinje zbog okolnosti istrage oko nestanka Antonije Bilić“, rekao je izvor iz Ministarstva, koji nije želio biti imenovan. Prema tom izvoru, Paravinja će po ubrzanoj proceduri biti izručen hrvatskim vlastima koje ga sumnjiče za ubistvo Antonije Bilić. Nije, međutim, mogao precizirati hoće li Paravinja odmah sutra biti dostupan hrvatskim vlastima.

U međuvremenu je Sud BiH dostavio potrebnu dokumentaciju na temelju koje je odobreno privremeno izručenje Hrvatskoj budući se Paravinja tome nije protivio.

Paravinja je pred sudom u Sokocu nepravomoćno osuđen na dvije godine i deset mjeseci zatvora zbog silovanja, a njegovo izručenje zbog istog kaznenog djela traži i Srbija gdje je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 4,5 godina. Ministarstvo pravosuđa i Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske zasad o tome nemaju informacije.

Onasa/Informer.ba