Politika Udarno Vijesti

Čović razgovarao s Kosor o uspostavi vlasti u BiH

Supredsjedatelj Doma naroda Parlamenta BiH i predsjednik HDZ BiH Dragan Čović razgovarao je danas u Zagrebu s hrvatskom premijerkom i predsjednicom HDZ-a Jadrankom Kosor o predstojećim izborima za Hrvatski sabor, te uspostavi vlasti u BiH.

“Upoznao sam premijerku s tim da je danas uspostavljena vlast u središnjoj Bosni, te da ćemo uskoro imati ustrojenu vlast i u Hercegovačko-neretvanskoj županiji u Mostaru, nakon čega ćemo intenzivno krenuti s uspostavom vlasti u Vijeću ministara BiH kako bi se uspjeli izboriti za apsolutnu jednakopravnu poziciju hrvatskog s druga dva naroda u Bosni i Hercegovini”, rekao je Čović za medije u Mostaru.

Dodao je da je dobio potporu za politiku koju vode hrvatske stranke okupljene oko Hrvatskog narodnog sabora te da službeni Zagreb inzistira na tome da legitimni predstavnici hrvatskoga naroda, kao i drugih naroda, budu u vlasti u Bosni i Hercegovini na svim razinama.

Čović je razgovarao s Kosor i oko nastupa na predstojećim izborima u Republici Hrvatskoj u XI izbornoj jedinici.

“Dogovorili smo osnovna načela i preuzeli određene obveze i dogovore kako bi omogućili glasovanje svima onima koji podupiru projekt Hrvatskog narodnog sabora u BiH i stranke koje ga čine te kako bi izabrali tri zastupnika u Saboru kao što je to i do sada bio slučaj”, pojasnio je Čović.

 

Onasa/Informer.ba