Region Udarno Vijesti

Crna Gora: Potrebni sezonski radnici na vinogradima 13. jul – Plantaže

Tokom berbe grožđa u vinogradima podgoričke kompanije 13.jul-Plantaže, za cijeli mjesec angažmana može se zaraditi i preko hiljadu eura.

Priliku da dobro zarade iskoristiće, pored domaće radne snage, i desetine nezaposlenih iz zemalja regiona.

Svi koji dođu da rade na Ćemovskom polju mogu da računaju da će cijelu zaradu ponijeti kući, jer neće trošiti na smještaj i hranu, a ne moraju da strahuju ni od komplikovane administrativne procedure.

Službenik kompanije 13.jul-Plantaže je, govoreći o uslovima koji se nude za ovaj jednomjesečni angažman, rekao da domaća radna snaga ima prednost, ali da još uvijek postoji potreba za uvozom sezonaca.

Oglas kojim se traži 400 berača grožđa otvoren je osam dana, radni odnos se zasniva na mjesec dana, a kompanija 13.jul-Plantaže poziva sve zainteresovane radnike da se blagovremeno jave Birou rada, odnosno, na telefon +382 (0)20 444 126.

Zorica Spasojević iz podgoričkog Biroa nam je rekla da – sve što kandidati treba da urade je da podnesu prijavu poslodavcu, a da je ostalo njegova briga.

Kompanija 13.jul-Plantaže su jedan od nacionalnih simbola i svakako jedan od najvrijednijih brendova Crne Gore.

Većinsko vlasništvo ovog akcionarskog društva je još uvijek u rukama države, a sa godišnjom proizvodnjom od oko 22 miliona kilograma, 13.jul-Plantaže su danas najveći proizvođač vinskog i stonog grožđa, vina i lozove rakije u regionu.

Tržišno liderstvo, kažu, potvrđuju plasmanom od preko 17 miliona flaširanih proizvoda godišnje koji se preradjuju u tri vinarska podruma kapaciteta 310 hiljada hektolitara.

Proizvodi Plantaža se izvoze u preko 25 država – od zemalja regiona, preko Evropske unije i Rusije, sve do najudaljenijih: SAD, Kine i Australije.

Najpoznatiji je, svakako, čuveni Vranac, koji se pravi od istoimene autohtone sorte grožđa.

Zanimljivo je da je do sedamdesetih godina prošlog vijeka Ćemovsko polje bila pustara u koju je uloženo je 62 miliona dolara.

Podignut je jedinstven vinograd, najveći u Evropi u jednom komadu, površine 2.300 hektara, sa 11 miliona čokota.

 

RSE/Informer.ba