Region Udarno Vijesti

Crna Gora: Zaplijenjeno 110 kilograma skanka i oružje

Pripadnici nikšićke policije rano jutros su u okviru akcije “Zelena milja” uhapsili četvoricu Nikšićana osumnjičenih da su počinili krivična djela zločinančko udruživanje i nedozvoljena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Pored Nikšićana, po jedna osoba uhapšena je u Podgorici, Baru i Pljevljima, u bjekstvu je još nekoliko osumnjičenih, a policija je jutros izvršili pretrese više stanova u ovim mjestima.

Tokom višemjesečnog trajanja policijske operacije “Zelena milja” od ove organizovane kriminalne grupe policija je zaplijenila oko 110 kilograma skanka i više komada vatrenog oružja – pištolja, pušaka i raketnih bacača, dok se, posredstvom saradnje  sa državama iz regiona, pripadnici kriminalne grupe terete za krijumčarenje još 30 kilograma skanka, saopštila je policija.

Akcijom, koja je po nalogu specijalnog državnog tužilaštva za organizovani kriminal sprovedena rano između 5.00 i 6.00 časova, na području Nikšića uhapšeni su Petar Cerović (36), od ranije poznat javnosti kao jedan od vođa kriminalne grupacije “Kvartaši”, pored njega uhapšeni su i Dejan Rovčanin (35), Zoran Davidović (56) i Batrić Lalović (33).

Prilikom pretresa kod njih je pronađena veća količina oružja i municije, kao i pedesetak telefonskih kartica.

Svi su uhapšeni nakon sprovedenih akcija tajnog nadzora u proteklom periodu, tokom kojeg je utvrđeno da su švercovali drogu preko Nikšića do BiH. Uprave policije sumnja da su oni u okviru kriminalne organizacije sticali veliku materijalnu korist i na organizovan način nabavljali, krijumčarili i preprodavali opojne droge iz Albanije, preko Crne Gore, ka Federaciji BiH i Hrvatskoj.

Nikšićka policija je krajem decembra u oviru međunarodne akcije “Trio” od ukupno 16 uhapšenih iz Crne Gore, čak 11 uhapsila u Nikšiću i to su: Vojislav Marković, Slobodan Pejović, Vladimir Blečić, Mirko Andrijašević, Predrag Radulović, Radovan Bulatović, Stevan Nikolić, Darko Pantović, Luka Ćorović, Dušan Nikolić i Gligor Pejović.

 

Srna/Informer.ba