Crna hronika

MUP KS-a: Razbojništvo u kladionici ”Bet live”

G.A. iz Sarajeva lišen je slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih droga.

Prilikom pregleda kod G.A. je pronađen i oduzet paketić s materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a protiv navedenog će biti preduzete zakonom predviđene mjere.

RAZBOJNIŠTVO U SPORTSKOJ KLADIONICI “BET LIVE”

Nepoznate osobe jučer su počinile krivično djelo razbojništva nad radnicom u sportskoj kladionici “Bet live” u ulici Braće Begić na području općine Centar Sarajevo.

Uz prijetnju pištoljem nepoznate osobe su otuđile određenu sumu novca.  Policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

D.K. IZ SARAJEVA IZAZVAO OPĆU OPASNOST

Policijski službenici II PU lišili su slobode osamnaestogodišnjeg D.K. iz Sarajeva zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela izazivanja opće opasnosti i nedozvoljenog držanja oružja i municije.

D.K. se sumnjiči da je u ulici Muhameda ef. Pandže na području općine Novo Sarajevo zajedno s maloljetnim Č.A. učestvovao u izvršenju navedenog krivičnog djela.

SUVOZAČ POSJEDOVAO ORUŽJE BEZ DOZVOLE

Policijski službenici II PU su u ulici Kemala Kapetanovića, na području općine Novo Sarajevo zaustavili i kontrolisali putničko  vozilo kojim je upravljao P.D. s Pala. Prilikom kontrole kod suvozača F.B. pronađen je i oduzet pištolj s okvirom i sedam metaka za koji nije posjedovao odobrenje nadležnog organa. Zbog toga je F.B. lišen slobode. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a F.B. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

KS: ZA 24 SATA DOGODILO SE 29 SAOBRAĆAJNIH NESREĆA

U toku 24 sata na području Kantona Sarajevo (KS) dogodilo se 29 saobraćajnih nesreća. Povrijeđenih nije bilo. Zbog upravljanja vozilom pod djejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno pet vozača, dok je šest osoba upravljalo vozilom bez položenog vozačkog ispita.

Evidentirano je i pet neregistriranih vozila.

 

Fena/Informer.ba