Crna hronika Udarno Vijesti

Crni bilans na bh. putevima: Poginuli dva mladića i djevojka

Bojan Stjepanović (20) iz Petrova i Ahmo Selimbašić (18) iz Kladnja, poginuli su u saobraćajnim nesrećama koje su se u subotu dogodile na području ta dva mjesta, a dan ranije u udesu u Ugljeviku život je izgubila B.J. (18), iz okoline Bijeljine.

U ovim nesrećama, i još niz nezgoda koje su se takođe minulog vikenda dogodile širom BiH, teško je povrijeđeno više, uglavnom mlađih osoba.

U nesreći u kojoj je Stjepanović oko 23.45 poginuo, četvorica njegovih drugova su teško povrijeđena. Tragedija se dogodila kada je u golf četiri, kojim su prelazili pružni prelaz u selu Karanovac, opština Petrovo, udario teretni voz. Voz “Željeznica RS” kretao se na relaciji Zvornik – Doboj,  pružni prelaz je bio obilježen, ali bez branika.

Stjepanović je bio suvozač u automobilu, kojeg je vozio Boris Katanić (21), a, osim njega, teško povrijeđeni su i Boriša Radeljić (17), Jovica Lazić (22) i Dejan Dujković (20), svi s područja opštine Petrovo.

Predrag Lazić, dežurni hirurg u dobojskoj Opštoj bolnici “Sveti apostol Luka”, izjavio je da su dvojica teško povrijeđenih mladića zbrinuti na Odjeljenju hirurgije, dok su dvojica zbog težina povreda upućeni na Neurohiruršku kliniku banjalučkog Kliničkog centra.

“Povrijeđeni su sada stabilni, van životne opasnosti su iako se radi o teškim tjelesnim povredama. Liječe se na Odjeljenju hirurgije i tu su pod našom brigom i pažnjom. Vjerujem da poslije završenog liječenja neće ostati trajne posljedice po njihovo zdravlje“, kaže Lazić.

 

U dobojskoj bolnici zbrinuti su Dujković, koji je zadobio povrede glave i potres mozga, te Lazić, kojem je ustanovljen lom karlice, potvrdili su roditelji jednog od povrijeđenih mladića.

Iz KC Banjaluka je potvrđeno da su preostala dvojica mladića hospitalizovani u Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje.

Roditelji Dujkovića, koje smo zatekli na pružnom prelazu u Karanovcu, ispričali su “Nezavisnim” da su se mladići vraćali sa rođendanske zabave njihovog druga, i da su se kretali iz pravca Prenje.

“Bili smo kod sina u posjeti u bolnici. On je sjedio iza vozača, najbolje je prošao od svih. Ne možemo više pričati zbog roditelja stradalog mladića, i on nam je kao drugi sin”, kazali su potreseni roditelji.

Selimbašić je poginuo u udesu koji se u subotu oko 14 časova dogodio na lokalnom putu Kladanj – Muška Voda, u mjestu Ponijerak. Bio je suvozač u automobilu polo, kojim je upravljala Selma Dž. (23), a koji je sletio s puta. U toj nesreći teško su povrijeđeni Selma Dž. te Meho G. (18) i Mediha M. (17), dok je Emsad H. (18) lakše povrijeđen.

B.J. iz Ljeljenče, opština Bijeljina, poginula je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u centru Ugljevika, na magistralnom putu Bijeljina – Tuzla, potvrđeno je u CJB Bijeljina. Ona je bila suvozač u golfu dva, kojim je upravljalo lice M.M. iz Ugljevika. Do udesa je došlo u petak u 21.40, kada se golf sudario sa audijem A4, kojeg je vozio P.O. iz Ugljevika. Nepoznato je da li su M.M. i P.O. povrijeđeni.

 

Nezavisne/Informer.ba