Region Udarno Vijesti

Crnogorac izbacio Srbe iz svog restorana jer ih ”ne podnosi”

Vlasnik Etno sela “Kadmi” na Njegušima, Milo Kadija, izbacio je iz svog restorana Veselinku Rajković iz Podgorice i njeno petoro maloljetne dece, kao i jednu monahinju Mitropolije crnogorsko-primorske, uz obrazloženje da “ne podnosi Srbe i Srpsku pravoslavnu crkvu”.

“Napišite da sam crnogorski nacionalista i da Srbi ne mogu da jedu kod mene”, rekao je Kadija za podgoričke “Vijesti”, nakon čega je uputio niz pogrdnih naziva za sveštenike SPC.

Rajkovićeva je “Vijestima” rekla da je sa djecom i njihovom vjerskom učiteljicom u povratku iz posjete manastiru na Prevlaci svratila u restoran “Kadmi”, u etno selu na Njegušima, ali im je prišao Kadija i rekao da za njih u tom lokalu nema obroka.

“Prvo smo pomislili da se šali sa nama. On je, međutim, upitao monahinju da li radi za srpsku crkvu, na šta mu je ona kratko potvrdno odgovorila, da bi Kadija nakon toga rekao da za nas u restoranu nema hrane, jer je tu sve crnogorsko”, kaže Rajkovićeva.

Kadija je, prema njenim riječima, potom zatražio da napuste restoran.

Nekoliko Beranaca demoliralo je danas restoran Etno-sela “Kadmi” u Njegušima u Crnoj Gori zbog postupaka vlasnika Mila Kadije, javio je “Telegraf”.

Revoltirani Beranci upali su u  15.30 časova u restoran i uništili  kompletan inventar. Policija je trenutno na licu mjesta i vrši uviđaj, kaže izvor “Telegrafa”.

Kadija u izjavi za “Telegraf” kaže da bi opet istjerao Srbe iz svog restorana.

>>Crna Gora: Demoliran restoran vlasnika koji je izbacio Srbe

 

Srna/Informer.ba