Region Vijesti

Crnogorski intelektualci za suđenje Đukanoviću

Grupa crnogorskih intelektualaca uputila je otvoreno pismo kojim traži suđenje bivšem predsjedniku i premijeru Crne Gore Milu Đukanoviću zbog deportacije bosanskohercegovačkih izbjeglica iz Crne Gore 1993. godine. U pismu se kaže da se radi o „državnom zločinu za koji je najodgovorniji Đukanović“.

Milo Đukanović je godinama bio jedan od najbližih i najvažnijih saradnika ratnog zločinca Slobodana Miloševića, upravljao je Crnom Gorom kada su iz te države na Dubrovnik i Mostar poslane na stotine crnogorskih policajaca i rezervista sa zadatkom da ubijaju Bošnjake i Hrvate, pljačkaju i spaljuju njihove kuće, siluju žene koje nisu Srpkinje… Zajedno sa Momirom Bulatovićem, Đukanović je obilazio ratišta u BiH i Hrvatskoj i divio se zločinačkim akcijama svojih ljudi.

Đukanović je optužen i za rukovođenje međunarodnom bandom koja se godinama bavila krijumčarenjem cigareta ogromnih razmjera od čega je zgrnuo veliki novac.

Vidjevši šta se događa u svijetu, on se kasnije odvojio od Miloševića, neprestano pokušavajući da se BiH nametne kao mirotvorac i osoba kojoj je stalo do budućnosti naše zemlje. Ulogu perača Đukanovićeve biografije u BiH ima Fahrudin Radončić.

Pravda često jeste spora, ali nije ni slijepa ni nedostižna. Grupa crnogorskih intelektualaca samo traži pravdu i kada je riječ o moćnom Đukanoviću ovaj put za ratne zločine prema Bošnjacima izbjeglicama iz BiH.

 

San/Informer.ba