Region Udarno Vijesti

Dačić: Srpska policija će brinuti o srpskim turistima u inostranstvu

Ministar policije Srbije Ivica Dačić rekao je da se razgovara da srpska policija tokom ljetnje sezone, osim u Hrvatskoj, brine i o srpskim turistima u Crnoj Gori i nekih drugim zemljama, turističkim destinacijama srpskih turista.

“Razgovarali smo o tome sa više država, gde postoji najviše naših turista. Otežavajuća okolnost je ta što se ti procesi razmene policije uglavnom dešavaju unutar EU
“, rekao je Dačić novinarima.

On je dodao da je Srbija za sada sa Hrvatskom napravila dogovor da jedan srpski policajac bude prisutan u Istri tokom turističke sezone, kao i da su u toku razgovori i sa Crnom Gorom i Grčkom.

“To je u interesu naših turista, koji će moći da se obrate ljudima koji će u ime našeg MUP-a biti u tim državama u ovom periodu”, rekao je Dačić, navodeći da je to uobičajena praksa i za druge zemlje tokom turističke sezone.

Zadaci su da srpski policajac u toj državi služi za rješavanje svih pitanja koje srpske turiste mogu da zadese u nekoj zemlji – od dokumenata, problema u javnom redu i miru, pa do kriminala.

“Na graničnom prelazu sa Hrvatskom će postojati jedna kontrolna tačka, gde će zajedno sedeti srpski i hrvatski policajci u svojim uniformama”, dodao je Dačić.

 

Srna/Informer.ba