Region Vijesti

Dačić: Tražiću smjenu upravnika Narodne biblioteke zbog podrške Nikolaidisu

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić zatražiće razrješenje upravnika Narodne biblioteke Srbije Sretena Ugričića jer je, kako je rekao, podržao terorizam.

Prema Dačićevim rječima, u SAD bi neko bio uhapšen za dva minuta kada bi rekao da je šteta što nije upotrebljen eksploziv, jer ga je u tome spriječila policija.

To nema veze sa ljudskim pravima, slobodama, već sa bezobrazlukom i kršenjem zakona podsticanjem i podržavanjem terorizma“, rekao je Dačić.

Ja ću danas tražiti da se razriješi direktor Narodne biblioteke koji je to podržao. Može on da podržava, ali iz zatvora, a ne sa mjesta upravnika biblioteke“, istakao je on.

Ugričić je jedan od potpisnika saopštenja Foruma pisaca u kojem se traži da se prekine hajka protiv Andreja Nikolaidisa, savjetnika predsjednika Skupštine Crne Gore Ranka Krivokapića.

Nikolaidis je nedavno rekao da bi aktiviranje eksploziva u banjalučkoj dvorani Borik, u kojoj je na proslavi dvije decenije Republike Srpske sjedio cjeli državni vrh Srbije i Republike Srpske, bio civilizacijski iskorak.

 

Blic/Informer.ba