Svijet Udarno Vijesti

Dadilja od 90 kg umrla, pala na bebu i ugušila je tijelom

Michael Baldwin II iz New Yorka pojurio je kući nakon što mu dadilja Teresa Coffey (39) nije odgovarala na pozive i našao dadilju kako leži mrtva na jednomjesečnom dječaku. Svojom težinom ugušila je mališana.

On mi je bio život i sad ga više nema” – rekao je očajni Michael Baldwin II. U četvrtak je zamolio ženinu prijateljicu da mu pričuva sina Michaela III. jer su ga hitno pozvali na posao na televiziju. Ispričao je kako ga je dadilja zvala na posao i u glasovnoj poruci poručila da moraju razgovarati. Michael je u pozadini čuo bebin plač i znao da nešto nije u redu kad se Teresa nije javila na telefon. Pronašao ju je oko 9.30 sati mrtvu na kauču, no sina nije mogao naći.

Pretražio sam sve sobe i zvao ga, ispričao je Michael. Vratio se zatim u dnevnu sobu gdje je Teresa ležala ‘s licem prema dolje i koljenima na podu“.

Imao sam čudan osjećaj da leži na njemu. Podigao sam je i našao sina. Ležao je na leđima s rukama savijenim na trbuhu. Bio je plav. Zgrabio sam ga i zvao. Znao sam da je mrtav“, ispričao je Michael.

Teresa je bila dugogodišnja prijateljica Michaelove žene. Nakon što je dječak rođen uz komplikacije i nakon što je nekoliko sedmica kasnije pušten iz bolnice, Teresa se ponudila da će ga čuvati.

Žena je iznimno teška, imala je goleme grudi i ta količina mesa mogla je ugušiti dijete” – rekao je policajac Gerard Pelkofsky. Teresa je imala svega 168 centimetara i oko 90 kilograma. Uz njeno tijelo su našli bočicu s lijekovima, vjerovatno za zdravstvene probleme koje je imala. Policija istražuje slučaj, no ne vjeruju da je ugljični monoksid imao ikakve veze sa smrću žene, javlja Daily Mail.

24sata/Informer.ba