Izdvojeno Politika Vijesti

Damir Hadžić: SDA ne shvaća da želimo mijenjati stvari

Potpredsjednik SDP-a BiH Damir Hadžić izjavio je da problemi u funkcionisanju “platforme” nisu samo na nivou Federacije BiH.

Očito smo ušli u jednu vrstu braka ili zajednice sa SDA gdje oni na samom početku nisu shvatili da mi ustvari želimo mijenjati stvari“, rekao je Hadžić.

Prema njegovim riječima, želja SDP-a jeste da se stvari probaju promijeniti promptno – od kantonalnih vlada sve do Vlade Federacije.

“Oni su bili faktor koji je u značajnoj mjeri, rukovodeći se politikom korak po korak, instistirao na tome da stvari idu polako, ali sigurno”, rekao je Hadžić za sarajevsko “Oslobođenje”.

On kaže da je legitimno pravo lidera HDZ-a BiH Dragana Čovića da traži rekonstrukciju federalne vlasti, ali da se ovim najavama pokušava unijeti nemir unutar stranaka “platforme”.

U ovom trenutku nema apsolutno govora o rekonstrukciji Vlade Federacije BiH jer mislimo da ona dobro radi svoj posao“, dodao je  Hadžić.

Hadžić, koji je kandidat SDP-a BiH za ministra komunikacija i transporta BiH, rekao je da konstituisanje Vijeća ministara BiH nije uslovljeno rekonstrukcijom Vlade Federacije BiH.

 

Srna/Informer.ba