Crna hronika Udarno Vijesti

Dan žalosti u Sokocu zbog gubitka četiri mlada života

Na Novom groblju na Sokocu danas su sahranjene Milica Dobrilović, Svjetlana Komlenović i Aleksandar Golubović, dok je Nadežda Debelnogić sahranjena na groblju u Podromaniji kod Sokoca.

Njih četvoro poginulo je u saobraćajnoj nesreći u nedjelju oko 22.00 sata u mjestu Bjelosavljevići kod Sokoca.

Opelo je ispred crkve Svete Petke na Novom groblju na Sokocu služilo više sveštenika Eparhije dabrobosanske, a sahrani je prisustvovalo više od 1.000 stanovnika Sokoca.

Načelnik općine Sokolac Dušan Kovačević rekao je da je strašna vijest da su u jednom trenu ugašeni mladi životi, što je velika tragedija za mještane ove općine.

Protojerej stavrofor Milorad Ljubinac je, poslije opela, rekao je da su Svjetlana, Milica i Nadežda krenule na put bez povratka, a da su njihovi roditelji, srodnici, građani i prijatelji učinili sve što mogu da se dostojno od njih oproste.

Oproštajno pismo pročitao je Mladen Delić, koji je 12 godina išao u školu sa ovim djevojkama.

Tridesetosmogodišnji Aleksandar Golubović i tri 19-godišnje djevojke – Milica Dobrilović, Svjetlana Komlenović i Nadežda Debelnogić, svi sa Sokoca, poginuli su u nedjelju u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na dijelu magistralnog puta Rogatica – Podromanija, u mjestu Bjelosavljevići.

U nesreći, koja se dogodila oko 22.00 sata, učestvovalo je putničko vozilo “golf A5” kojim je upravljao nastradali Golubović, a u vozilu su se nalazile i tri 19-godišnje djevojke. Prema prvim informacijama, uzrok nesreće je neprilagođena brzina stanju i uslovima puta.

Zbog pogibije četvoro mladih sa Sokoca, Skupština općine je proglasila utorak, 6. decembar, danom žalosti.

Ovom odlukom naloženo je spuštanje zastave na pola koplja na svim privrednim i javnim institucijama i ustanovama na području općine, a u svim ugostiteljskim objektima je zabranjeno puštanje muzike.

 

Srna/Informer.ba