Crna hronika Udarno Vijesti

Danas nastavak suđenja za teroristički napad u Bugojnu

U Sudu BiH danas će biti nastavljeno ročište optuženim za teroristički napad na Policijsku stanicu u Bugojnu, u predmetu “Haris Čaušević i drugi”.

Na prethodnom ročištu, koje je održano 17. maja, prisustvovali su samo prvooptuženi Čaušević i Adnan Haračić, dok se na suđenju nisu pojavila preostala četvorica optuženih za ovaj napad, kao i za pomoć počiniocu nakon izvršenja krivičnog djela, saopšteno je Suda BiH.

Na prethodnom ročištu saslušan je i svjedok tužilaštva, policajac Josip Alvira koji je na dan terorističkog napada primijetio sumnjivo lice kako se udaljava iza Policijske stanice.

Alvira je u svjedočenju rekao da je sa kolegom Brankom Arežinom, pošto nisu bili naoružani, pošao u stanicu po naoružanje kada se čula jaka detonacija.

Aktiviranjem improvizovane eksplozivne naprave 27. juna prošle godine, koju je Čaušević postavio na zid Policijske stanice u Bugojnu, poginuo je policajac Tarik Ljubuškić, a teže je povrijeđena policajac Edina Hindić, dok je nekoliko policajaca zadobilo lakše povrede.

Tom prilikom, kako je procijenjeno, nanesena je materijalna šteta viša od 700.000 KM.

 

Srna/Informer.ba