BiH Vijesti

Danas počinje dvodnevna konferencija “Studiraj, volontiraj, zaposli se”

U Sarajevu će danas početi dvodnevna konferencija o temi “Studiraj, volontiraj, zaposli se”, u organizaciji Omladinskog komunikativnog centra iz Banjaluke i Udruženja građana “Nešto više”. Na konferenciji će biti predstavljeni rezultati projekta “Zaposli se volontiranjem – volontiraj da bi se zaposlio”, saopštili su organizatori.

Kako se navodi u saopštenju, u okviru projekta bilo je uključeno 15 organizacija iz tri univerzitetska grada, 90 studenata, pet univerziteta i 15 supervizora. Studenti su volontirali u 15 organizacija i/ili institucija u trajanju od četiri mjeseca, te su imali mogućnost da razvijaju svoje vještine i znanja, ali isto tako da na taj način doprinesu razvoju zajednice u svojim sredinama.

Organizatori navode da će završetak projekta označiti organizovanjem dvodnevne konferencije u Sarajevu, na kojoj će, također, biti iznesene mogućnosti koje volontiranje ima kao jedan savremen vid doprinosa društvu, ali i pojedincu uopšte.

Također, biće predstavljen značaj postojanja zakonskih okvira u Republici Srpskoj u vezi sa volontiranjem, te mogućnostima koje zakonski okviri mogu da donesu u Federaciji BiH njihovim uspostavljanjem u ovom entitetu. Na konferenciji će učestvovati više od 70 volontera i supervizora iz Tuzle, Banjaluke i Zenice.

 

Onasa/Informer.ba