Region Udarno Vijesti

Darko Šarić na telefonskoj vezi s premijerom

Pljevljak Darko Šarić, za kojim je rapisana potjernica Interpola zbog optužbi za šverc droge, imao je komunikaciju sa više državnih funkcionera, a nekoliko puta telefonskim putem kontaktirao je sa premijerom Igorom Lukšićem i ministrom vanjskih poslova i evropskih integracija Milanom Roćenom, javljaju crnogorski mediji.

To potvrđuje i izvod iz telefonskih listinga Darka Šarića koji je operater mobilne telefonije ”Promonte” dostavio policiji radi istrage.

Šarić je imao komunikaciju sa više državnih funkcionera, biznismena i službenika bezbjednosnih službi, što potvruđuju telefonski listinzi prisluškivanih razgovora Šarića čije djelova objavljuje ”Dan”.

Razgovori Lukšića, koji je tada bio ministar finansija, i Roćena sa Šarićem vođeni su navodno 2008. godine.

Crnogorski premijer Igor Lukšić i šef diplomatije Milan Roćen odbacili su, međutim, medijske navode o navodnim kontaktima sa Darkom Šarićem, optuženim za šverc kokaina, i okvalifikovali ih kao pokušaj diskreditacije

“Apsolutno odbacujem da sam imao bilo kakvu posrednu ili neposrednu komunikaciju sa Šarićem“, kazao je Lukšić na vanrednoj konferenciji za novinare i ocijenio da je riječ o pokušaju diskreditacijje njega lično i šefa diplomatije “u važnom trenutku za Crnu Goru kada ona očekuje odluku Evropskog savjeta u vezi njenog zahtjeva za pristupne pregovore o članstvu u Evropskoj uniji”.

Likšić je kazao da se natpisima u dnevnom listu “Dan” pokušava pokazati da u Crnoj Gori niko nije imun od komunikacije sa kriminalcima.

Crnogorski premijer je rekao da je neophodno sprovesti hitnu tužilačku istragu, jer vjeruje da je dnevni list “Dan” kolji je to objavio – predmet zloupotrebe, te da su mu listinzi navodnih telefonskih razgovora podmetnuti.

Lukšić je konstatovao da je “neophodno utvrditi izvor ovog podmetanja” i saopštio da očekuje će “Dan” sarađivati u istrazi.

Ministar inostranih poslova i šef diplomatije Crne Gore Milan Roćen je na zajedničkoj konferenciji za štampu takođe odbacio da je imao bilo kakve kontakte sa Šarićem.

Uprava policije: Dokument koji objavljuje “Dan” je falsifikat

Uprava policije Crne Gore danas je saopštila da su listinzi prisluškivanih telefonskih razgovora koje povezuju premijera Igora Lukšića i šefa crnogorske diplomatije sa Darkom Šarićem, grubi falsifikat.

“Uprava policije je sprovodeći mjere i radnje utvrdila da je dokument, koji je nazvan listingom, a koji je objavljen u dnevnim listu ‘Dan’, a gdje se pominju imena predsjednika Vlade i ministra spoljnih poslova, grubi falsifikat i nije dokument Uprave policije”, navodi se u saopštenju koje je potpisao Milan Tomić, pomoćnik direktora Uprave policije.

Nezavisne/Informer.ba