Crna hronika Izdvojeno Udarno Vijesti

Deset Visočana pretuklo trojicu specijalaca

Veća grupa osoba sinoć je u 21:55 sati, u ulici Kovačica, općina Visoko, fizički napala policijske službenike Jedinice policije za podršku Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, koji su na navedenoj lokaciji sa službenim vozilom marke golf, obavljali redovne poslove i zadatke te prikupljali podatke o krađama koje su se u proteklom periodu dogodile na ovom području, piše Dnevni avaz.

Prilikom napada lica su pored fizičke snage koristila i nož, koji je pronađen naknadno prilikom lišenja slobode kod lica B.A., rođenog 1961. godine iz Visokog.

Nakon dojave o napadu na specijalce na mjesto događaja izašli su policajci iz Visokog, a povrijeđena trojica specijalaca su prevezeni u Kantonalnu bolnicu u Zenici. Tu su im konstatovane teže povrede te su zadržani na liječenju.

Neposredno nakon izvršenog napada, angažovane su sve raspoložive policijske patrole Policijske stanice Visoko  i operativni timovi Sektora kriminalističke policije i Jedinice policije za podršku MUP-a Zeničko-dobojskog kantona na pronalasku i lišenju slobode lica koja su učestvovala u izvršenju ovog napada.

Obavljen je uviđaj na mjestu događaja, a o svemu je informisan i dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zenica.

Službeno putničko motorno vozilo golf 3 je prevezeno na parking prostor MUP-a Zeničko-dobojskog kantona gdje je izvršen kriminalističko-tehnički pregled istog a svi pronađeni tragovi su dokumentovani, izuzeti i bit će predmet potrebnih vještačenja.

Policija je danas identifikovala i lišila slobode deset osoba, svi iz Visokog, za koje je utvrđeno da su učestovale u napadu, nakon čega su saslušani u policiji.

Kantonalnom tužilaštvu Zenica će biti dostavljen izvještaj protiv njih, a oni će biti proslijeđeni Tužilaštvu zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti.

Foto: MUP ZDK

 

Dnevni avaz/Informer.ba