Crna hronika Udarno Vijesti

Detalji pucnjave na Grbavici: Iz taksija izrešetali sivi BMW

Nepoznata osoba danas je oko 10.00 sati, u ulici Zvornička, općina Novo Sarajevo, pucala iz vozila ”vw golf 7”, plave boje u pravcu vozila ”bmw”, sive boje, nakon čega su se udaljili s mjesta događaja

Prema raspoloživim informacijama i izvršenim provjerama na području Kantona Sarajevo, tom prilikom nije bilo povrijeđenih osoba.

Radeći na rasvjetljavanju događaja, policijski službenici su na području općine Ilidža pronašli vozilo ”bmw” , vlasništvo M.A. iz Sarajeva, koje je najvjerovatnije učestvovalo u događaju, s vidljivim oštećenjima nastalim dejstvom iz vatrenog oružja.

Također, u ulici Mujkanovića, općina Stari Grad Sarajevo, pronađeno je vozilo ”vw golf 7”, vlasništvo Taxi udruženje ”Adi i Benjo”, s oštećenjima čiji će uzrok biti utvrđen nakon izvršenih vještačenja.

Danas u 11.30 sati, na području općine Novo Sarajevo, pronađen je i uhapšen S.I. (1963.) iz Sarajeva zbog sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opće opasnosti.

O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na potpunom rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnog djela, kao i pronalasku ostalih učesnika, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo

 

Fena/Informer.ba