Region Udarno Vijesti

Dino Merlin nakon 27 godina spojio Borisa Tadića sa drugom iz vojske

Zahvaljujući Dinu Merlinu, nakon 27 godina, predsjednik Srbije Boris Tadić pronašao je svog prijatelja  s kojim je proveo vojničke dane u bivšoj JNA.

Tadića i zagrebačkog advokata Almira Dervišbegovića ponovo je povezao bh. pjevač Dino Merlin. Upravo je s njegovog mobilnog telefona Tadić nedavno nazvao svog prijatelja iz mladosti s kojim je nekada davno igrao košarku. Svoja sjećanja na vojničke dane provedene s današnjim predsjednikom Srbije ispričao je za Tportal njegov prijatelj Almir Dervišbegović.

”Za vrijeme nedavne posjete Sarajevu, Boris je sjedio s Dinom Merlinom i Halidom Bešlićem. Pitao ih je za mene, a Dino me je, budući da ima moj broj, odmah nazvao telefonom. Glas s druge strane rekao je: ‘Gdje si druže?’ Te tri riječi bile se dovoljne da prepoznam Borisa, iako je od našeg posljednjeg razgovora prošlo 27 godina. Pričali smo desetak minuta i dogovorili se da ću nakon ovog ljeta biti njegov gost u Beogradu. Već je pao i dogovor da ćemo ponovo zajedno zaigrati i košarku’‘, ispričao je Tadićev drug iz vojske.

 

Informer.ba