BiH Crna hronika Izdvojeno Vijesti

Direktor Inspektorata RS pasatom usmrtio ženu

Živan Delić (50), direktor Inspektorata RS, u ponedjeljak uveče je u alkoholisanom stanju skrivio saobraćajnu nesreću u Bijeljini, u kojoj je poginula Fatima Ibišević iz Bijeljine, koja je prelazila ulicu, potvrđeno je “Nezavisnim”.

Policiji je prijavljena nesreća u ponedjeljak oko 23.30 u Ulici Stefana Dečanskog. Utvrđeno je da je Delić bio u vidno alkoholisanom stanju.

Nesretna Ibiševićeva preminula je na mjestu nesreće, a Delić je priveden u policijsku stanicu, gdje je zadržan do jutarnjih sati.

Nakon uviđaja utvrđeno je da je Delić u trenutku nesreće vozio luksuzni pasat te da je dolaskom u pomenutu ulicu udario u Ibiševićevu, koja je namjeravala preći ulicu.

Uviđaj su izvršili službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja CJB Bijeljina u prisustvu dežurnog tužioca bijeljinskog Okružnog tužilaštva“, naveli su juče iz CJB Bijeljina.

Dežurni tužilac je,  naredio izvršavanje svih istražnih radnji kako bi bio utvrđen tačan uzrok nesreće, među kojima je i alko-testiranje osumnjičenog direktora Inspektorata RS, ali i obdukcija nastradale žene.

Kako se saznaje od izvora bliskog  Delić je u utorak viđen kako pije u restoranu nadomak Bijeljine.

Prema još nepotvrđenim informacijama, Delić je, osim što je vozio u alkoholisanom stanju, prekoračio i brzinu kretanja. Žena je stajala uz rub kolovoza i namjeravala je preći ulicu. Delić je pasatom udario Ibiševićevu i ona je na mjestu poginula od teških povreda vitalnih organa“, objasnio je izvor blizak istrazi.

Dodao je kako je žena bila nekoliko metara udaljena od pješačkog prelaza.

CJB Bijeljina će nakon kompletiranja slučaja podnijeti nadležnom tužilaštvu izvještaj protiv Delića zbog izazivanja saobraćajne nesreće.

Delić je juče bio nedostupan na mobilne telefone.

U Inspektoratu RS su kratko izjavili da ne mogu komentarisati čitav slučaj.

Nezavisne/Informer.ba