Svijet Udarno Vijesti

Dječak star 14 godina proglašen krivim za ubistvo

Sud u SAD proglasio je jednog četrnaestogodišnjaka krivim za ubistvo vjerenice svog oca, koje je počinio 2009. godine.

Sudija suda u okrugu Lorens, Džon Hodž, proglasio je tinejdžera Džordana Brauna krivim za ubistvo vjerenice njegovog oca, 26-godišnje Kenzi Houk, i njenog nerođenog djeteta. Ta presuda znači da će Braun ostati u pritvoru za maloljetnike do svoje 21. godine. Postoji mogućnost i da do tada on bude pušten na uslovnu slobodu, a odluka o tome biće uskoro donesena, i zavisiće od procjene koliko je u pritvoru popravio ponašanje.

Od kada je 2009. godine optužen za ubistvo, Braun je najveći dio vremena proveo u pritvoru za maloljetnike.

Ukoliko ga i sud za odrasle proglasi krivim, Braunu prijeti kazna doživotnog zatvora, bez prava na žalbu. Tužba protiv Brauna prvobitno je i bila podnijeta sudu za odrasle, pošto, u slučaju optužbi za ubistva, tako nalaže pensilvanijski zakon, i to bez obzira na godine osumnjičenog.

Kenzi Houk ubijena je 2009. godine, u trenutku kada je bila u devetom mjesecu trudnoće.

Ona je nađena mrtva u krevetu sa ranom od vatrenog oružja na potiljku.

Pucnjava se dogodila nakon što je otac Džona Brauna, Krostofer, otišao na posao. Tada su se u kući, pored ubijene Kenzi Houk, nalazili još samo njene dvije ćerke i okrivljeni.

Istražitelji su pištolj iz kojeg je pucano na Houkovu pronašli na putu kojim je Džordan Braun prošao nekoliko minuta poslije pucnjave, kada je autobusom krenuo u školu.

 

Beta/Informer.ba