Crna hronika Vijesti

Dječaka udarilo taksi vozilo

Sedmogodišnjaka I.L. iz Foče je, dok je prelazio ulicu na putu od škole do kuće, udarilo taksi vozilo, nakon čega je hitno prebačen iz fočanske bolnice u Kliničko-bolnički centar Koševo u Sarajevu, gdje je operisan.

Dječak je zadobio teške povrede glave, odnosno prelom čeone kosti, a doktori su nakon operacije rekli da je van životne opasnosti.

Nezgoda se dogodila u ponedjeljak oko 17 časova, u blizini Osnovne škole “Veselin Masleša”, kada je taksista R.B., koji je upravljao vozilom marke pasat, zbog neprilagođene brzine uslovima i stanju puta, izgubio kontrolu nad vozilom i udario u dječaka, koji je pokušavao preći ulicu.

Kako nezvanično saznajemo, vozilom je upravljao Radenko Bajlović, koji se kretao iz pravca centra grada prema naselju Gornje polje, a dječaka je udario u Ulici Nikole Pašića. Očevici, koji nisu htjeli da im pominjemo imena, su kazali da se sve odigralo pred očima dječakovog djeda, koji mu je išao u susret.

“Vozač je odmah potom teško povrijeđenog dječaka prebacio do fočanske bolnice”, dodao je jedan od očevidaca.

Vozač taksija je odmah podvrgnut alko-testu, koji je pokazao da nije bio pod dejstvom alkohola. Cijeli slučaj preuzelo je Tužilaštvo u Trebinju, a protiv taksiste će, kako saznajemo, najvjerovatnije biti podnesena krivična prijava.

Inače, Ulica Nikole Pašića je jedna od najprometnijih u Foči. Odbornici tamošnje skupštine opštine su u nekoliko navrata pokretali incijativu da u toj ulici, zbog bezbjednijeg kretanja đaka, budu postavljeni “ležeći policajci”. Iz opštinskog odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove odbornicima je odgovoreno da je ta ulica magistralni put i da je u nadležnosti Javnog preduzeća “Putevi RS”, te da je za postavljanje tog vida ograničenja brzine potrebna njihova saglasnost.

 

Nezavisne/Informer.ba