Izdvojeno Svijet Udarno Vijesti

Djevojčica (12) nagovorila prijatelja (14) da siluje njenu prijateljicu (11)

Djevojčica od 12 godina nagovorila je dječaka od 14 godina da siluje njenu 11-godišnju prijateljicu, prenosi Daily Mail.

Suđenje dvoje maloljetnih zlostavljača otkrilo je šokantne činjenice o zločinu koji je zgranuo javnost u Velikoj Britaniji.

Mlađa djevojčica družila se sa svojom godinu dana starijom prijateljicom u njenom stanu, te im je u posjetu došao i nešto stariji dječak.

Starija djevojčica je potom predožila da se igraju ‘izazova’, i u jednom trenutku izazvala dječaka da se seksa sa mlađom djevojčicom. Kada je ona odbila učestvovati, starija djevojčica ju je udarila šakom.

Potom su joj skinuli odjeću, i dječak ju je počeo silovati, no prestao je kada ga je zamolila da stane. Starija djevojčica, koja se smijala cijelo vrijeme dok je trajala mučna scena, potom se naljutila i vikala na njega da “još nije gotov”.

Sudija Džefri Marson osudio je oboje maloljetnika na 28 mjeseci popravnog doma, uz zaključak da je djevojčica bila pokretač zločina.

”Iako si bio stariji, bio si podložan mlađem, no jačem karakteru”, rekao je Marson dječaku pri izricanju presude.

Presuda je zaključila da je dječak bio “vrlo nezreo” i “izrazito ranjiv na pritisak jačeg karaktera”. Na suđenju je izjavio da se nije mogao povući iz izazova jer “nije htio ispasti papak”.

Starijoj djevojčici, prilikom donošenja presude, uzeta je u obzir olakšavajuća okolnost da je bila izložena “problematičnoj okolini”, da je vrlo nezrela, te da zbog toga nije bila u stanju saosjećati sa žrtvom.

Jutarnji list/Informer.ba