Svijet Udarno Vijesti

Djevojčica (12) se ubila kako bi donirala bratu bubreg i tati oči

Indijka Mampi Sarkar (12) iz sela Džorpara u zapadnom Bengalu umrla je uzalud.

Otrovala se kako bi donirala bubreg bolesnom bratu i oči ocu. Međutim, njen otac pronašao je oproštajnu poruku u kojoj je to napisala dan nakon što su se je tradicionalno kremirali. Poruku je naslovila na majku i zahtijevala da se njene oči i bubreg upotrijebe za liječenje bolesnog oca i brata. Njena majka je u šoku.

Prekasano smo shvatili osjećaje vrlo osjetljivog djeteta” – rekao je otac Mridul.

Mampi je slušala roditelje dok su razgovarali kako samo transplantacija može bratu spasiti život, a ocu vratiti vid. Mampi je postajala sve nemirnija, piše Daily Mail. Njen brat Monojit svaki dan bio je sve slabiji zbog oštećenog bubrega, a otac, radnik na minimalcu, sve je lošije i lošije vidio. Medicinski troškovi bili su previsoki za njih.

Mampi je došla na ideju, objasnila je u pismu. Ubiće se i svojim organima popraviti život voljenima. Mampi je pokušala nagovoriti sestru Moniku da učini isto. Monika je nije shvatila ozbiljno i otišla je u školu. Čim je ostala sama u kući popila je pesticid Thiodan. Otrčala je ocu i rekla mu kako je sanjala da joj je neko dao otrov i da je boli stomak. Odjurio je s njom u lokalnu bolnicu. Međutim, stanje se pogoršalo. Morali su je prebaciti u bolnicu Anulia, 65 km dalje. Stigavši tamo, ljekari su je samo mogli proglasiti mrtvom. Predstavnik opštine Samir Podar rekao je kako su prikupili finansijsku pomoć za dječaka, kako bi barem malo olakšali situaciju nesrećnoj porodici.

 

Informer.ba