Izdvojeno Region Udarno Vijesti

Djevojčica (13) otišla se kupati, srušila se u kupatilu i umrla

Rovišće kraj Bjelovara u utorak ujutro dočekala je šokantna vijest da je 13-godišnja učenica 7. razreda mjesne škole Nikolina Grdić u ponedjeljak oko 21 sat preminula.

”Otišla je oko 20.30 sati u kupaonicu i nakon 15-ak minuta majka ju je pitala je li gotova. Na to joj je Nikolina kazala da nije” – u šoku je ispričao tetak Nikola Z.

Nakon što je otišla uspavati najmlađeg od tri sinova, Nikolinina majka je pokucala na vrata kupatila i pozvala kćerku. No ona se nije odazvala. Otvorila je vrata i vidjela kćerku kako leži na podu.

Očajna majka pozvala je susjede i brata Nikolu, koji je pomogao iznijeti tijelo djevojčice, te su joj počeli davati umjetno disanje i pozvali Hitnu.

U bolnici su pokušali sve kako bi je oživili, ali Nikolini nije joj bilo spasa. Na mjesto tragedije došla je policija, a prva mjerenja pokazala su da koncentracija plina nije bila iznad normalne, pa se pretpostavlja da se djevojčica nije otrovala ugljičnim monoksidom. Uzrok smrti znaće se nakon obdukcije, piše 24sata.hr.

 

Informer.ba