Region Udarno Vijesti

Djevojčica se utopila zbog tuče na plaži

Isidora Pavlović (11), koja se prije dva dana utopila na gradskom bazenu u Kuršumliji u Srbiji, nije spašena zbog tuče koja je u tom trenutku izbila na kupalištu, pa je pažnja spasilaca bila usmjerena na tu stranu, piše Blic.

Gradski bazen u Kuršumliji u kojem se utopila jedanaestogodišnja djevojčica bit će zatvoren narednih nekoliko dana.

Direktor Sportske hale, u okviru koje se nalazi bazen, Vladimir Petrović rekao je agenciji Beta da je tu odluku donijelo rukovodstvo nakon tragedije, kao i da je još prije nekoliko dana upućen zahtjev policiji da se pojača nadzor na gradskom bazenu.

Petrović je rekao da se djevojčica utopila u trenutku kada je na drugom kraju bazena izbila tuča, “na koju je bila usmjerena pažnja spasilaca”.

Sinoć nisam radio, ali su mi ispričali da je kada je tuča izbila u donjem dijelu bazena, masa djece i starijih krenula u taj dio, vjerovatno i dvojica spasilaca i da zato niko nije primijetio da se djevojčica utopila“, naveo je direktor.

Tijelo utopljene djevojčice su primijetila djeca koja su se kupala tek nakon što se tuča završila.

U tuči je jedan učesnik isječen nožem po tijelu i odveden u Hitnu službu dok je jedan, koji je također bio povrijeđen, pobjegao sa bazena“, rekao je Petrović.

On je naveo da je prije nekoliko dana uputio zahtjev policiji u Kuršumliji da pojača nadzor na gradskom bazenu, zbog čestih tuča i drugih problema i da je i jučerašnjim događajima prisustvovao jedan policijac.

Tijelo Isidore Pavlović je prebačeno u Niš, gdje će danas biti urađena obdukcija, nakon koje će i zvanično biti poznat uzrok smrti.

Djevojčica će biti sahranjena sutra na gradskom groblju u Kuršumliji o trošku opštine.

 

Informer.ba