Region Udarno Vijesti

Djevojka izašla iz taksija i skočila s mosta u smrt

Nepoznata djevojka starosti oko 30 godina skočila je oko ponoći sa Pančevačkog mosta, a njen skok preko ograde vidio je taksista beogradskog “Pinka” koji je i pozvao policiju. Riječna patrola izašla je na “Pančevac” u rekordnom roku i pokušala da pronađe tijelo djevojke, ali za sada nema informacija da li su uspjeli, pišu Novosti.rs

Kako smo nezvanično saznali, djevojka je u Pančevu zaustavila vozilo radio taksi firme “Laguna”, u Ulici Žarka Zrenjanina, i rekla vozaču da je “prebaci” do Novog Beograda. Izgledala je sasvim obično i nije pokazivala nikakve znake da je spremna da učini ovakav tragičan korak.

Djevojka je primila i nekoliko poziva na telefon tokom vožnje od Pančeva ka Beogradu. Također, nekoliko puta se premišljala gdje da je taksista ostavi, pa je na kraju odlučila da je “odbaci” do početka Pančevačkog mosta. Iako je taksista pokušao da je nagovori da je preveze preko “Pančevca” na drugu obalu Dunava, ukoliko ide ka gradu, jer svejedno on tuda mora da okrene krug kako bi se vratio kući, ona je to odbila, pa ju je vozač ostavio na prilazu mostu iz pravca Krnjače.

Djevojku koja stoji na ogradi mosta primjetio je drugi taksista, iz beogradskog “Pinka”, dok je prelazio most. Odmah je, nasred kolovoza, zaustavio vozilo i pozvao policiju. Potom je, ne vodeći računa o svojoj bezbjednosti izašao iz automobila, i pokušao da započne razgovor sa njom kako bi je odvratio od skoka. ˝Nažalost, nisam stigao gotovo ni reč da progovorim, a već je skočila u Dunav˝, rezignirano je ispričao ovaj taksista. ˝Nisam mogao da joj pomognem…˝

Tragedija i prije godinu dana

Prije nešto manje od godinu dana sa ovog mosta u hladnu vodu skočile su i dvije devetnaestogodišnjakinje. Dunav se zauvijek sklopio nad Milicom Ristić, dok su pripadnici rječne policije uspjeli da iz ledene rijeke izvuku Kristinu Tasić.