Region Udarno Vijesti

Djevojka, namjerno iz osvete muškom rodu, širila sidu beogradskim biznismenima

Menadžerka M. Č. (27), koja je pre tri godine otkrila da je zaražena virusom HIV, riješila je da se osveti muškarcima tako što je virus prenijela na najmanje petoricu beogradskih biznismena.

Kako piše Telegraf ona će ovih dana biti uhapšena zbog namjernog širenja side.Policija je ušla u trag M. Č. pošto ju je prije mesec dana prijavio bivši ljubavnik kojeg je zarazila, a on virus prenio supruzi.

On je prvi osjetio simptome, a onda i njegova supruga. Pošto im je iz dana u dan bilo sve lošije, otišli su kod privatnog ljekara i uradili analizu krvi. Tada su i saznali da su HIV pozitivni. Žena se odmah razvela od njega, a on je podnio prijavu policiji – kaže jedan od inspektora angažovanih na ovom slučaju.

Prije nego što je otišao u policiju, piše list, M. Č. je priznala biznismenu da je još u maju 2009. saznala da ima sidu.

Osim toga, rekla mu je da on nije jedina žrtva, već da je imala za to vrijeme odnose sa još četvoricom muškaraca. Ona mu je objasnila da je imala namjeru da se osveti cijelom muškom rodu – kaže izvor.

On dodaje da je čovjek koji je podnio prijavu bio u teškom psihičkom stanju.

Posebno ga je pogodilo to što je zbog njegove tajne veze “stradala” i supruga sa kojom ima dvoje dece – kaže izvor.

Osumnjičena je trenutno zaposlena u jednoj poznatoj marketinškoj agenciji i izuzetno je atraktivna.

Prema krivičnom zakoniku Srbije, za ovo djelo je zaprećena kazna zatvora od dvije do 12 godina. U slučaju da nastupi smrtna posljedica, propisana je kazna od pet do 15 godina.

U Srbiji je prema zvaničnim podacima virusom HIV zaraženo oko 1.600 ljudi, a u poslednjih 25 godina od side je preminulo 1.100 osoba.

Telegraf.rs/Informer.ba