Svijet Udarno Vijesti

Djevojka od samo 19 godina za Gadafija je ubila 11 osoba

Nisreen Mansour al Forgani ime je 19-godišnje djevojke koja je priznala ubojstvo 11 zarobljenih pobunjenika u Libiji.

Nisreen je samo jedna od oko hiljadu djevojaka koje je unovačila milicija Moamera Gadafija, a tamo je završila na inzistiranje majčine prijateljice. Naime, nakon što joj je majka oboljela, Nisreen je napustila školu kako bi se brinula za nju. Tako je potpala pod jak pritisak majčine prijateljice, koja je, kako kaže, fanatično prvivržena Gadafijevom režimu.

Iako je porodica bila protiv toga, Nisreen je majčina prijateljica ipak odvela u ženske jedinice  Gadafijevih snaga, gdje je unovačena. Pridružena je snajperistima, a tokom posljednjih mjeseci ubijala je za režim. Ispričala je kako je ubila 11 pobunjeničkih zarobljenika.

No, Nisreen tvrdi da je ubijala pod prijetnjama, a tvrdi i kako su je muški kolege u više navrata silovali te joj također prijetili ako o tome progovori. Silovane su, kaže, i druge djevojke pridružene vojsci, a tvrdi da ih je često vojnicima dovodila majčina prijateljica.

Nakon smaknuća u zatvoru, Neesren  je pobjegla, pri čemu je slomila nogu. Trenutno se nalazi u bolnici i njezina sudbina je neizvjesna, jer dio pobunjenika vjeruje u njezinu priču, dok je dio sumnjičav prema verziji da je sve činila pod prisilom.

 

Dnevnik.hr/Informer.ba