Crna hronika Udarno Vijesti

Djevojka se zbog svađe sa momkom bacila pod autobus

M.S. (17) iz Gradiške preminula je danas oko jedan čas iza ponoći usljed teških povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći u naselju Trn, kod Laktaša.

Ono što je zvanično potvrđeno jeste da je gradski autobus vlasništvo “Bočac tursa” u srijedu oko 23.30 udario nesrećnu djevojku.

U momentu prolaska pored benzinske pumpe iznenada je na kolovoz istrčao pomenuti pješak i došlo je do udara središnjeg prednjeg dijela autobusa i pješaka, pri čemu se pješak odbio i pao na asfaltnu površinu ispred autobusa, gdje je zadobio tjelesne povrede“, stoji u saopštenju iz CJB Banjaluka.

Prema nezvaničnim informacijama, postoji i sumnja da se M.S. bacila pod točkove autobusa samo nekoliko minuta nakon žestoke svađe s momkom u jednom od ugostiteljskih lokala nedaleko od mjesta nesreće.

Tačne okolnosti koje su dovele do ove tragedije utvrdiće istraga, kojom rukovodi banjalučko Okružno tužilaštvo.

Mještani Trna, koji su željeli ostati anonimni, potvrdili su danas da se djevojka prvo posvađala s momkom i njegovim drugom u lokalu, a nakon toga otišla na ulicu, odložila mobilni telefon i torbicu i sakrila se iza reklamnog panoa.

“Djevojka je nešto prije nesreće galamila na svog momka i njegovog druga. Odbila je da uđe u jedan automobil, a njen momak je zatim otišao po svoj auto. No, djevojka ga nije htjela sačekati i okrenula se na suprotnu stranu, te otišla stotinak metara dalje uz cestu”, ispričao je očevidac koji je želio ostati anoniman.

Takođe, kaže da je tako stigla u blizinu benzinske pumpe “Petrol”.

“Prvo je kod reklamnog stuba ostavila svoj mobilni telefon i neku roze torbicu, nakon čega je otišla desetak metara dalje i stala iza velikog svjetlećeg panoa, na kojem su ispisane cijene goriva. Ubrzo je naišao autobus, a djevojka je samo iskoračila pred njega“, opisao je anonimni očevidac trenutke koji su prethodili tragediji.

On je potvrdio da vozač autobusa nije imao šanse da izbjegne udar. Slučajni prolaznici ubrzo su pritrčali teško povrijeđenoj djevojci.

Na mjesto nesreće brzo je stigla i Hitna pomoć, koja je prevezla M.S. u banjalučki Klinički centar, gdje je djevojka, i pored angažovanja dežurnih timova, preminula.

U preduzeću “Bočac turs” su, kako kažu, šokirani ovom tragedijom.

Izvor “Nezavisnih” blizak policiji ispričao je danas da je autobus odvezen na tehničko vještačenje, koje je pokazalo da je tehnički ispravan.

“Od vozača autobusa Lj.B. je uzeta krv, koja je pokazala da nema tragova alkohola, a ujedno je utvrđeno da je autobus išao sporije od propisane brzine“, naveo je izvor blizak policiji.

 

Nezavisne/Informer.ba