Svijet Udarno Vijesti

Dmitrij Rogozin: Samo Rusija ima lidera koji može da se odupre diktatu SAD-a

Ambasador Rusije pri NATO-u Dmitrij Rogozin rekao je sinoć u Moskvi da samo Rusija ima lidera koji može da se odupre diktatu Washingtona – premijera Vladimira Putina.

Obraćajući se učesnicima mitinga podrške vladajućoj partiji Jedinstvena Rusija, koja je proglašena za pobjednika nedavnih izbora za Državnu Dumu, on je rekao da danas u Evropi postoje sile koje razmišljaju o Rusiji i samo čekaju trenutak da iskoriste njene slabosti.

U Evropi nema ni jednog jedinog lidera koji može da se odupre diktatu Washingtona. Mi imamo takvog lidera, to je Vladimir Putin“, kazao je Rogozin na skupu “Slava Rusiji” kojim je obilježen i praznik – Dan Ustava.

Ruski ambasador pri NATO-u istakao je da Rusija prolazi kroz teško vrijeme i da je “Putin spreman odbraniti Rusiju, a mi smo spremni da ga podržimo”. On je sve građane Rusije pozvao na zajedništvo, uključujući i one koji su protestirali zbog navodnih nepravilnosti tokom izbora 4. decembra, tražeći njihovo ponavljanje.

Član predsjedništva Jedinstvene Rusije Andrej Isajev zahvalio je “svima koji su potvrdili da vole svoju zemlju”, a to su prema njegovim riječima pristalice Putina i predsjednika Dmitrija Medvedeva.

Prvi kanal nacionalne televizije javio je, pozivajući se na zvanične izvore MUP-a, da je na Trgu bilo oko 25.000, dok se većina medija slaže u procjeni da je taj broj između pet i sedam hiljada, što je upola manje od onoga što su najavili organizatori uoči mitinga.

Jake policijske snage osiguravale su prilaze Manježnom trgu, a svi posjetioci, od kojih mnogi s državnim, partijskim i zastavama s likom Putina, morali su proći strogu kontrolu i metal-detektore da bi došli do platoa koji su osvjetljavali reflektori.

Incidenata nije bilo, a skup je završen intoniranjem himne Rusije.

 

Fena/Informer.ba