Politika Udarno Vijesti

Dnevni avaz Izetbegoviću: Vi ste personifikacija bošnjačke državne mafije

Urednički kolegiji “Dnevnog avaza” reagirajući na saopćenje iz Kabineta člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića zatražio je od Izetbegovića da javnosti odgovori na nekoliko pitanja među kojima je i koliko je mudžahedina prošlo kroz njegov kabinet od 1992. do 1997. godine.

U reagiranju uredništva “Dnevnog avaza” ocjenjuje se da je otkrivanje ovog lista o “mafijaško-vjerskim šemama i teškim milionskim prevarama na račun građana BiH veoma naljutilo i uplašilo Bakira Izetbegovića”.

Podsjeća se da Izetbegović nije pobijedio na predsjedničkim izborima, već je “pokrao predsjednika Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudina Radončića, koji je osvojio više od 235.000 glasova, ali mu je izbornom prevarom poništen svaki treći dobijeni glas, odnosno 75.000 glasova”.

Među brojnim pitanjima koja uredništvo ovog lista postavlja Izetbegoviću je navedeno  i da odgovori javnosti koji su ga razlozi naveli da u svojoj zvaničnoj biografiji kao člana Predsjedništva BiH sakrije da je bio u kabinetu svoga oca, zašto godinama štiti vehabijski pokret u BiH i gdje je njegova uloga u poznatom islamiziranju Armije RBiH, od kojeg najviše štete imaju Bošnjaci te zašto istražnim organima ne otkrije sve što zna o političkim ubistvima u ratu i poslije njega, u što spada i likvidacija porodice Sefera Halilovića i drugih “nepoćudnih” ratnih komandanata.

“Zašto krijete da je najveći građevinski kriminal počinjen dok ste Vi bili direktor Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo, zašto ne odgovorite na pitanje kako ste starici Hajriji Memišević pokrali i poništili 40-godišnje stanarsko pravo u ulici Sagrdžije 56 u Sarajevu, koja je živjela u Semizovoj kući, a dokumentacija potvrđuje da je i danas prijavljena na istoj adresi, te zašto ne demantirate da je Vašim potpisom srušen ovaj spomenik kulture, a potom na istom mjestu, u Vašoj organizaciji, napravljena rezidencija koju je porodica Selimović kupila višestruko ispod cijene i kako ste za 5.000.000 KM oštetili budžet?”, još su neka od pitanja koja u saopćenju Uredništvo “Dnevnog avaza” upućuje Izetbegoviću.

Uredništvo traži odgovore i u aferama “Al-Shiddi”, “političkim ubistvima u AID-u”, “BH Telecomu”, “Selimovićima” i mnogim drugim.

Uredništvo “Dnevnog avaza” smatra da bi otvaranje ovih i drugih tema za najutjecajniji list u BiH “Dnevni avaz” bili uvod u istinsku demokratizaciju BiH i početak funkcioniranja pravne države.

 

Fena/Informer.ba

1 Comment

Kliknite ovdje da biste objavili komentar
  • glupo je da jedan radoncic proziva izetbegovica, jer ovaj isti tj njegova stranka mu je omogucila da radoncic bude ono sto jeste danas… ne branim nikog, a ako treba neko da me krade neka me krade “moj” iz carsije a ne papci i seljaci iz sda i sbb…