Crna hronika Izdvojeno Udarno Vijesti

Doboj: Mladić zadovoljavao spolne strasti nad šestogodišnjom djevojčicom

Policija u Doboju uhapsila je 24-godišnjeg muškarca s područja tog grada zbog sumnje da je zadovoljavao spolne strasti nad šestogodišnjom djevojčicom. 

Slobode je jučer lišen S.S. zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo zadovoljenje spolnih strasti pred drugim i T.L. iz Doboja, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo zapuštanje i zlostavljanje maloljetne osobe.

„Šestogodišnja djevojčica obratila se jučer u Doboju za pomoć prolaznici, navodeći da je napastvovana od ‘jednog čike’, nakon čega je slučaj prijavljen nadležnoj policijskoj stanici“, saopćeno je danas iz Centra javne bezbjednosti Doboj.

Preduzimajući operativne mjere i radnje na rasvjetljavalju navedenog događaja, do sada je utvrđeno da je djevojčica, zajedno sa svojom maloljetnom sestrom boravila u kući T.L., koji ih je koristio za prosjačenje na području grada Doboja.

Navedena osoba je, prethodno se dogovorivši sa S.S., djevojčicu poslao u kupovinu, gdje ju je S.S. susreo i odveo u napušteni objekat u blizini Željezničke stanice u Doboju, gdje ju je fizički savladovao da bi nad njom izvršio spolnu radnju, ali je djevojčica uspjela pobjeći.

Dobojska policija navodi da je na osnovu prikupljenih operativnih saznanja utvrđeno da su roditelji, maloljetne djevojčice doveli i ostavili kod T.L., koji ih je u posljednjih deset dana prinuđivao na prosjačenje. Roditelji, E.O. i H.A. s područja općine Modriča, lišeni su slobode, zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo zapuštanje i zlostavljanje maloljetne osobe.

O navedenom događaju obaviješten je nadležni tužilac Okružnog tužilaštva Doboj, pod čijim nadzorom se provodi kriminalistička obrada nad navedenim osobama.

Obaviješten je Centar za socijalni rad Modriča, koji je zbrinuo maloljetne djevojčice.

Fena/Informer.ba