Crna hronika Udarno Vijesti

Doboj: Uhapšen bombaš iz Tešnja

Centar javne bezbjednosti Doboj podnijeće Okružnom tužilaštvu izvještaj o počinjenom krivičnom djelu izazivanje opšte opasnosti protiv osobe čiji su inicijali M.M. iz Tešnja koji je priznao da je prije dva dana podmetnuo eksplozivnu napravu ispod automobila marke BMW.

U saopštenju iz CJB Doboj navodi se da je eksplozivna naprava podmetnuta pod vozilo 26. januara oko 3.30 sati na parkingu između ulica Jug Bogdana i Stefana Prvovjenčanog, u Doboju.

Automobil je u vlasništvu osobe čiji su inicijali takođe M.M., sa područja općine Usora, a koristio ga je R.Š iz Tešnja.

Pripadnici Policijske uprave Tešanj jučer su lišili slobode M.M. na zahtjev CJB Doboj. Istoga dana, na osnovu naredbe Općinskog suda, izvršen je pretres kuće u kojoj stanuje M.M., kao i automobila “zastava” koji koristi, a u kojem je pronađen jedan upaljač ručne bombe.

M.M. je predat policijskim službenicima Centra javne bezbjednosti Doboj, gdje je tokom kriminalističke obrade u potpunosti priznao izvršenje pomenutog krivičnog djela.

Nakon prikupljenih dokaza o događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva u Doboju, koji je naložio da se M.M. otpusti iz prostorija CJB Doboj.

 

Srna/Informer.ba