BiH Vijesti

Dodik: Angažovana sva raspoloživa mehanizacija na normalizaciji stanja

Predsjednik RS-a Milorad Dodik izjavio je da je angažirana sva raspoloživa mehanizacija za čišćenje snijegom ugroženih općina te da vjeruje da će svi problemi biti riješeni.

„Radi se i dan i noć da bi se otklonili svi novonastali problemi u ovakvim situacijama“, rekao je Dodik i dodao da vjeruje da će u narednim satima  biti ostvarena potpuna normalizacija situacije te da se i građani, koji to mogu, treba da angažiraju.

Naveo je da će biti učinjeno sve što je neophodno da bi se pomoglo stanovništvu ugroženom snježnim nevremenom, podsjetivši da je iz Banje Luke u istočni dio RS-a upućena dodatna mehanizacija te da je svima kojima je to potrebno na raspolaganju i pomoć Helikopterskog servisa.

Dodik je za Radio RS-a rekao da su javne službe učinile sve da bi se osiguralo snabdijevanje strujom te namirnicima i u ovim vremenskim prilikama.

Potvrdio je da su angažirane i mašine Rudnika i termoelektrane Gacko da bi se očistio put i omogućilo dostavljane hrane u jednu od farmi Planinskog dobra u Nevesinju, gdje je ugroženo oko 400 krava.

 

Fena/Informer.ba