Politika Udarno Vijesti

Dodik: Hoćemo saradnju s Jedinstvenom Rusijom

Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik tvrdi da će od organa stranke zatražiti da se, na njegov prijedlog, SNSD isključi iz Socijalističke internacionale, te smatra da će im više koristi „donijeti saradnji sa nekim moćnim partijama, kao što je Jedinstvena Rusija”.
Komentirajući vijest o suspenziji SNSD-a iz Socijalističke internacionale, on je u izjavi novinarima na Mrakovici ustvrdio da je ta informacija „bombastično saopćena i da ne misli da je to važna vijest i da je SNSD u razgovorima o saradnji sa nekim moćnim partijama, kao što je Jedinstvena Rusija”.

Predstavnici evropskih socijalističkih partija koji sjede u Socijalističkoj internacionali nigdje ni nisu na vlasti i zato ne mislim da je to važna vijest. Sa Jedinstvenom Rusijom sigurno ćemo u narednom vremenu potpisati međustranački dogovor o saradnji”, utsvrdio je lider SNSD-a.

Od tog članstva u Socijalističkoj internacionali, naveo je, SNSD nije imao koristi i misli da je njihova politika, „koja je godinama dominirala svijetom, i dovela svijet u krizu”.

Mi ne možemo dozvoliti da nas iko ucjenjuje saradnjom sa SDP-om BiH, pa ni Socijalistička interncionala”, rekao je Dodik i također najavio da će od organa stranke zatražiti da sa SDP-om BiH ne konstituiše vlast.

On navodi da se SNSD ne može usloviti ulaskom u vlast sa SDP-om BiH i da je ovo „najbolji način da se to ne desi ni na nivou BiH ni na bilo kojem drugom nivou“.

Fena/Informer.ba