Politika Udarno Vijesti

Dodik o “konstantnim pokušajima ukidanja” manjeg entiteta: RS zavisi od nas, a ne od Sarajeva

Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik iznio je danas u Modriči tvdnju da “pojednici u BiH žele da unište RS i kada to ne govore”.

“U BiH imamo neshvatanje i nerazumjevanje. S druge strane RS stoje oni koji žele da je unište, i kada ne govore o tome oni to sigurno žele. Danas moramo da im jasno kažemo da RS zavisi od nas, a ne od Sarajeva”, naglasio je Dodik.

On je ovo rekao obraćajući se patrijarhu srpskom Irineju i vjernicima, na osveštanju novosagrađene crkve posvećene Pokrovu presvete Bogorodice u izbjegličkom naselju Višnjik, u Modriči.

Naglašavajući da će RS “nastaviti da gradi svoju samoodrživost”, Dodik je naveo i to da “srpski narod nema drugog načina i vitalnog interesa osim da voli RS”.

“RS je danas naše trajno mjesto i mi ne želimo da odemo odavde i niti da nekome drugom činimo bilo kakvo zlo. Ali, isto tako ne želimo da to doživimo od drugih”, rekao je entitetski predsjednik.

Patrijar Irinej je u Modriči rekao da “saradnja naroda i onih koji vode narod vodi boljem stanju i rješavanju gorućih problema“.

 

Fena/Informer.ba