Politika Udarno Vijesti

Dodik: Medijska satanizacija Sarajeva na svakoga ko govori istinu o ratu

Političko i medijsko Sarajevo po ustaljenoj matrici satanizuje svakoga ko se usudi progovoriti istinu o događajima u proteklom ratu, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

“U tom kontekstu vidim i napade na /poslanika SDS-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH/ Aleksandru Pandurević, koji su skandalozni ako se samo uzme u obzir golgota kroz koju je prošla njena cijela porodica u proteklom ratu”, rekao je predsjednik Dodik .

Na pitanje Srne da prokomentariše medijske napade iz Sarajeva na Pandurevićevu i njenu porodicu, Dodik je naglasio da je Aleksandra Pandurević u demokratskoj proceduri izabrana za poslanika u parlamentu BiH, i njeno je ne samo pravo, već i obaveza da slobodno iznosi svoje stavove po svim pitanjima.

On je naglasio da se ugrožavanje tog prava Pandurevićevoj, ili nekim drugim poslanicima iz Republike Srpske, može pročitati i kao poruka da oni i njihovo djelovanje nisu dobrodošli u Sarajevu.

“Od žrtve praviti dželata je najmonstruoznija manipulacija javnošću i ponovno ubijanje i ponižavanje žrtava”, ocijenio je Dodik.

“Dnevni avaz” je juče i danas iznio niz optužbi na Pandurevićevu i njenu porodicu, pozivajući se na izjave članova Udruženja nestalih opštine Hadžići da je Aleksandra Pandurević tokom rata živjela u kući sa svojom bakom Tomanom Kukričar, koja je u podrumu tri godine držala kao roba Bošnjakinju Sidiku Hajruli iz Hadžića.

 

Srna/Informer.ba