BiH Politika Udarno Vijesti

Dodik: Nećemo lokalnu vlast u Srebrenici

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da ta stranka neće učestvovati u konstituisanju vlasti u Srebrenici, jer je jasno rečeno da je na sceni bio izborni inženjering. Dodik je pozvao i sve druge stranke iz Republike Srpske da učine isto.

SNSD neće pristupiti formiranju skupštinskih organa vlasti“, izjavio je Dodik novinarima sinoć u Doboju.

Dodik je zahvalio predsjedniku Centralne izborne komisije BiH Branku Petriću zbog podrške izmjenama Izbornog zakona.

Lider SNSD-a rekao je da su on i predsjednik SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija legalni predstavnici partija koji mogu da predlažu inicijative, bez obzira na mišljenje drugih.

Naša partija je član najvišeg zakonodavnog organa koji donosi te odluke i ona ne zavisi od bilo čijeg mišljenja. Dobro je da postoje ljudi koji podržavaju promjene koje mi predlažemo i zahvalan sam i predsjedniku CIK-a“, naveo je Dodik.

Stranke koje su činile “Koaliciju za Republiku Srpsku” uputile su novu žalbu CIK-u i zatražile preispitivanje odluke kojom je preglasavanjem odbijen zahtjev za ponavljanje izbora u Srebrenici.

Predsjednik srebreničkog odbora SNSD-a Radomir Pavlović rekao je ranije Srni da su predstavnici Koalicije došli do podatka od oko 3.600 neregularnih ili sumnjivih glasova za Srebrenicu na lokalnim izborima, koji su odlučili izborni rezultat, što je neprihvatljivo za članice koalicije.
Imenovana privremena grupa u Doboju

Lider SNDS-a Milorad Dodik imenovao je privremenu grupu u Doboju koja će do izbora u gradskom odboru upravljati strankom, provoditi i nadzirati unutarstranačke izbore. Privremenu grupu činiće poslanici sa područja opštine Doboj, novoizabrani odbornici, te odbornici prethodnog saziva, kao i predstavnici mladih, aktiva žena, izbornog štaba i penzionera.

Dodik je novinarima sinoć u Doboju rekao da će u gradskom odboru u roku od tri mjeseci biti održani unutarstranački izbori, te dodao da će narednih dana biti odlučeno o načinu funkcionisanja stranke u vlasti na lokalnom niovu.

Dobro je da SNSD bude u opoziciji, ali mi smo večeras pričali na koji način ćemo se kretati kroz to pitanje. Narednih nekoliko dana o tome ćemo se definitivno usaglasiti i odlučiti kako ići dalje“, rekao je Dodik.

Dodik je povjerenik za Opštinski odbor SNSD-a u Doboju, koji je ranije raspustio zbog loših izbornih rezultata.

Dobojski opštinski odbor jedan je od deset koje je Dodik raspustio zbog loših rezultata na izborima za načelnike i imenovao povjerenike.

Nezavisne/Informer.ba