BiH Vijesti

Dodik: Osjećam se bezbjedno i RS je stabilna

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da se u potpunosti osjeća bezbjedno i da je Republika Srpska stabilna.

Predsjednik Dodik rekao je da je činjenica da je u dvorani “Borik” uoči obilježavanja Dana i krsne slave Republike Srpske pronađeno naoružanje i da je policija RS profesionalno uradila posao, te da je na nadležnim tužilaštvima sprovođenje dalje istrage.

Najvažnije je da je došlo do razotkrivanja čitave te stvari, jer je činjenica da je u dvorani `Borik` pronađeno naoružanje“, rekao je Dodik novinarima.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić rekao je da treba odati priznanje Ministarstvu unutrašnjih poslova RS na urađenom poslu.

Nadam se da će istraga dovesti do saznanja da li je postojalo nešto organizovano“, rekao je Radojičić novinarima.

Policija Republike Srpske je prilikom protivdivezionog pregleda dvorane “Borik”, uoči svečane akademije povodom 20. rođendana Republike, pronašla u “novinarskoj loži” torbu u kojoj su bili automatska puška sa prigušivačem i pet okvira, tri kilograma plastičnog eksploziva, dvije ručne kumulativne bombe, dvije bombe M75 i M52, poluautomatsku pušku i 330 komada municije, te štapine sa upaljačem.

Šezdesetjednogodišnji radnik dvorane Boško Stanišljević predao se policiji i priznao da je ostavio oružje i municiju u “Boriku”.

 

Srna/Informer.ba