BiH Vijesti

Dodik počasni građanin Trebinja

Predsjednik Republike Srpske /RS/ Milorad Dodik prisustvovaće sutra svečanoj sjednici Skupštine opštine Trebinje, na kojoj će mu biti uručena povelja “Počasni građanin Trebinja”, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike.

Svečana sjednica zakazana je za 11.00 časova.

Načelnik opštine Trebinje Dobroslav Ćuk rekao je Srni da je predsjednik Dodik zaslužan za doprinos u razvoju ove lokalne zajendice i za nesebičnu pomoć u realizaciji kapitalnih projekata za dobrobit opštine i njenih građana.

“Predsjednik Dodik je nesumnjivo najzaslužnija ličnost kojoj treba da pripadne ovo priznanje, jer je zahvaljjući njegovom angažovanju posljednjih godina realizovano više infrastrukturnih i drugih projekata u opštini Trebinje“, naglasio je Ćuk.

On je dodao da predsjednik RS u svakom momentu i na svakom mjestu bio i ostao prijatelj Trebinja i njegovih stanovnika.

“Povelja grada” biće uručena i vladiki zahumsko-hercegovačkom i primorskom Grigoriju za zalaganje da Trebinje i Hercegovina budu mjesto duhovnog, ali i ekonomskog i svakog drugog prosperiteta.

“Zahvaljajući vladiki Grigoriju, Trebinje i njegovi građani posljednjih godina doživjeli su duhovni preporod i našli sebe, vratili se svojim korjenima, izvorištima, ishodištima, duhovno se preobražujući i hvatajući ponovo vjekovni mit dobrote, ljubavi i radosti”, rekao je Ćuk.

 

Srna/Informer