Izdvojeno Politika Vijesti

Dodik: Prihvatljivi svi sastanci koji doprinose normalizaciji

Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik kaže da su prihvatljivi i dobrodošli svi kontatki, koji  doprinose stabilizaciji i normalizaciji stanja u regionu.

Komentarišući sutrašnji trilateralni sastanak predsednika Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, Dodik je rekao da podržava takve ragovore, jer se radi o legitimnom procesu i sastanku, koji treba da pruži odgovore na neka pitanja.

Koliko sam ja razumijeo taj sastanak treba, i pored činjenice da je neformalan, da pruži odgovore i na pitanje izjednačavanja pravne prakse i svega ovog što smo vidjeli u prošlosti, što samo dovodi do dodatnih nerazumjevanja u smislu zaustavljanja na granicama, kada jedna, druga ili treća država optuži za učešće u prethodnim ratovima“, istakao je Dodik u izjavi Tanjugu.

Ne znam koliko će se u tome uspeti, ali način da se to izjednači, da se prevaziđe je svakako jedna plemenita ideja i nešto što ja podržavam“, rekao je Dodik.

On ističe da je dobrodošla normalizacija odnosa Srbije i Hrvatske, koji su ključni partneri u regionu i BiH.

Normalizacija odnosa Srbije i Hrvatske, kao ključnih partnera u regionu, a tu je  BiH, čiji garanti,Dejtonskog sporazuma su Srbija i Hrvtaska, kao i sastanci na tim nivoima su dobrodošli“, rekao je Dodik.