BiH Politika Udarno Vijesti

Dodik: Sporazum SNSD-SDP osigurat će političku stabilnost i bolji poslovni ambijent

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik upoznao je danas ambasadore zemalja članica Evropske unije, koje je predvodio šef Delegacije Evropske unije i specijalni predstavnik Evropske unije u BiH Peter Sorensen, o detaljima Sporazuma između delegacija SNSD-a i SDP-a BiH te o dinamici njegove realizacije u zakonodavnim institucijama.

Dodik je naglasio da će implementacija ovog sporazuma, između ostalog, osiguratii političku stabilnost, poboljšati poslovni ambijent u BiH i omogućiti efikasniji pravi i ekonomski sistem, saopćeno je iz Kabineta entitetskog predsjednika.

On je također naglasio da RS želi partnerski odnos s predstavnicima Evropske unije, nastoji da propise uskladi s evropskom praksom i da podržava evropski put BiH.
Na sastanku s ambasadorima je razgovarano i o provođenju Mape puta, s naglaskom na provođenje odluke „Sejdić-Finci“ i definiranje sistema koordinacije u oblasti evropskih integracija.

Također, bilo je riječi i o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH.

Sastanku je prisustvovala i ministrica za ekonomske odnose i regionalnu saradnju u Vladi Republike Srpske Željka Cvijanović.

 

Fena/Informer.ba