Izdvojeno Politika Udarno Vijesti

Dodik: Srpski narod samo je branio sebe, svoje kuće i svoja ognjišta, svoju otadžbinu

Predsjednik Republike Srpske /RS/ Milorad Dodik rekao je da su postojanje Republike Srpske i njena trajnost danas sveta stvar.

“Republika Srpska je stabilna i nema problema koji bi mogli ugroziti njenu stabilnost i trajnost“, rekao je Dodik danas u Šipovu na kulturnoj manifestaciji “Dani Šipova 2011”.

Dodik je podsjetio da je srpski narod u ovim vremenima neopravdano satanizovan, kao narod koji godinama vuče krivicu koja nije objektivna i koju su mu neki drugi odredili.

“Srpski narod je slobodarski i radan i samo je branio sebe, svoje kuće i svoja ognjišta, svoju otadžbinu”, istakao je Dodik.

On je napomenuo da je Republika Srpska danas nezaobilazan faktor u BiH i da ništa u BiH ne može da se desi mimo volje Republike Srpske.

“BiH ne može da egzistira bez Republike Srpske, a ja sam uvjeren da Republika Srpska može da egzistira bez BiH“, rekao je Dodik , dodajući da je Republika Srpska opredijeljena za mir i stabilnost na ovim prostorima.

Dodik je rekao da je pored svih silnih nedaća koje su zadesile srpski narod došla i svjetska ekonomska kriza, koja ruši značajne ekonomije svijeta.

“Republika Srpska mora omogućiti razvoj naše ekonomije kako bi ostali svoji na svome”, zaključio je Dodik.

Dodik je danas otvorio rekonstruisani put Strijice – Babići na Janjskoj visoravni dužine osam kilometara i 150 metara za šta je Vlada RS iz Razvojnog programa RS izdvojila 2,6 miliona KM.

 

Srna/Informer.ba