Politika Vijesti

Dodik u New Yorku odao počast žrtvama terorističkog napada

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik posjetio je Memorijalni centar 11. septembar i odao počast žrtvama terorističkog napada na Svjetski trgovinski centar u New Yorku 2001. godine.

Među imenima žrtava nalaze se i imena dva Srbina – Vladimira Tomaševića i Bojana Kostića, saopšteno je iz kabineta predsjednika RS.

Dodik je poručio da je tuga za svim stradalima podjednako jaka i da su nevine žrtve terorističkog napada 11. septembra ujedinile svijet u borbi protiv terorizma.

Počast žrtvama terorističkog napada na Svjetski trgovinski centar odala je i Željka Cvijanović, ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju RS.

U terorističkom napadu Al kaide na Svjetski trgovinski centar u New Yorku i druge ciljeve u SAD 11. septembra 2001. godine poginulo je skoro 3 000 ljudi.

U okviru Memorijalnog centra, otvorenog 10 godina nakon rušenja kula bliznakinja Svjetskog trgovinskog centra u terorističkom napadu,  nalaze se dva memorijalna granitna bazena.

Na bronzanim panelima oko ivica oba bazena ispisana su imena svih 2 977 žrtava 11. septembra i šest žrtava poginulih na istom mjestu u terorističkom napadu 1993. godine.

 

Srna/Informer.ba